Vrtěti Ženou: Hysterická Literatura

13. 05. 2013 23:12:00
Představte si tu scénu. Sedíte doma, koukáte z okna a sledujete, jak si Vaše polovička začne číst knihu. Najednou začne zadrhávat. Napřed tu a tam, později výrazněji. Zaposloucháte se a zjistíte, že má zrychlený dech a čte zastřeným hlasem.

Otočíte se na ní a v jejím obličeji spatříte ruměnec. Prsty má křečovitě zaťaté do stránek, které čte. Po levé tváři utíká kapička potu, kterou nenechavá ručka zapomněla setřít. Tělo sebou škube, jak jím zmítají vlny rozkoše. Přesto se pořád, ačkoliv užjí to moc nejde, snaží číst. Přestává úplně, není schopná se soustředit na nic, kromě rozkoše, kterou jí přináší vibrátor.

To vše je v podstatě k vidění na několika těchto videích. Co je na tom vlastně tak zajímavého? Tedy kromě toho, že ženy před Vámi prožívají svůj orgasmus? Kolik z Vás se někdy dívalo na svého protějška při orgasmu? Kolik z Vás leželo a soustředěně koukalo svému milenci do očí? Na výrazy jeho tváře?

Jedná se o projekt Hysterical Literature fotografa Claytona Kubitta. Středobodem jsou dívky, které čtou z knihy určitou, předem vybranou pasáž, zatímco jim Kubittova asistentka dráždí pohlavní orgány Magic Wandem (jedná se původně o vybrační nástroj na masáž zad, ale dnes je znám především jako perfektní pomůcka při sexu). Dívky jsou natáčeny celou dobu, po kterou probíhá stimulace až k vyvrcholení.

To, co je na celé této věci pro člověka tak fascinující, není samotný výjev ženského orgasmu; ten zná většina z nás. Jde o tu intimitu, kterou dovede málokdo pochopit, a která je pro nás tak přitažlivá. A přitažlivá je pro nás tím spíš, že se jí neúčastníme přímo. Neprožíváme nic přímo, nejsme s těmi ženami v žádném spojení – jedná se o divadlo, o představení. Avšak, zde je na rozdíl od běžného divadla zpětná vazba. Úžas nad tím, že někdo pokořil hranice a z erotiky (potažmo sexu, přeci jen se jedná o stimulaci pohlavních orgánů) udělal umění. Nejedná se o nic povrchního, ale o intimní zážitky žen, které dělají to (a nechají si dělat), co mají evidentně rády.

Vlastně to člověka přitahuje jako můru ke světlu právě proto, že je to něco, co nevidí každý den a pokud ano, pak nemá možnost si to takto vychutnat. Musím říct, že když jsem videa viděl, seděl jsem v němém úžasu a fascinovaně sledoval, co bude dál. Když jsem dokoukal to první, musel jsem si pustit další. Sledovat někoho, jak prožívá stav vrcholné extáze, je nádherný zážitek. Ne, nevzbudilo to ve mně vzrušení, ani touhu po sexu, ale pocit, že sleduji něco, co bych vlastně vidět neměl. Pocit, že to na co koukám, není určeno mým očím (což, pokud by byla pravda, video bych vidět nemohl), a díky tomu se cítil zvláštně vyjímečně.

Ty letmé úsměvy, uchychtnutí, která vydávají během četby, to vše nese velmi zvláštní nádech nepatřičnosti, jako by to dohromady nemělo co dělat. Výsledek je ale přesto absolutně dokonalý a působí dojmem absolutně synchronizovaného vystoupení. V kombinaci s četbou poměrně náročných děl je orgasmus tak protichůdným „činem“, že celkový výsledek může leckoho šokovat. Z nějakého důvodu jsem si vzpomněl na „Decadence Now!“, výstavu, která proběhla před pár lety v Praze.

Abych tedy shrnul to, co jsem se snažil vyplodit. Jedná se o velice odvážné dílo, na které by asi neměl každý. Spousta lidí by se styděla. Spoustě lidí přijde tento počit nechutný nebo sexistický asi stejně, jako mě fascinující a hodný zapamatování. Celý tento projekt je, dle mého názoru, takovou sondou do duše člověka. Ať už aktérky, nebo diváka. A každý by se měl do sebe zahledět sám a zjistit, co mu tohle přineslo. Mě, například, pohodu a skvělou náladu na celý den.

Autor: Adam Burda | pondělí 13.5.2013 23:12 | karma článku: 11.26 | přečteno: 1699x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 277 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 477 | Diskuse
Počet článků 16 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1662
Jsem člověk, který má rád svuj klid. Nevyhýbám se ale novým zkušenostem a jsem ochoten experimentovat v jakémkoliv poli. Mé koníčky mohou připadat mnohým nezajímavé a fádní, ale opak je pravdou. Ocení je ale jen ti, kteří k nim mají vztah. Volný čas se snažím věnovat pobytu venku, a nezáleží mi zrovna na tom, jaké je počasí. Nejčastěji mě můžete potkat v Praze s fotoaparátem v ruce.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...